31 Ekim 2017 Salı

Güçlü Antibiyotik Kestane Balı


    Yemeye doyamadığımız şifa kaynağı organik balın türü olan kestane balı antiseptik özelliğiyle yarar doludur. Koyu kahve renkte, biraz acı ve kestaneye has tada ve kokuya sahiptir kestane balı. Hemen hemen otuz metre yükseklikte bulunan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır. Bal arıları da kestaneden polen, nektar ve de salgı toplamaktadırlar.

     Bal arıları, kestanelerden nektarları toplar iken bir yandan da tozlaşmayı sağlayıp kestane üretimine de katkı sağlarlar. Bitkinin sahip olduğu bal da meyvesi gibi koyu kahve renge sahiptir. Bunun yanı sıra kristalleşmeyi yavaşlatır ve de kristalleştiğinde çok ince granüller oluşturur. Organik balın sahip olduğu özellik olan antibiyotik etki, doğal kestane balında da vardır. Yapılan araştırmalar bunu desteklemektedir. Kestane balı, B ve C vitaminleri bakımından zengin değerlere sahiptir. Kasları güçlendirici, mide ve karaciğer yorgunluklarını giderici, bağışıklık sistemimizi güçlendirici ve koruyucu, kan dolaşımını düzenleyici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda da kestane balı, solunum ve sindirim sistemine olumlu olan organik ballar arasındadır. Eğer hassas bir bünyeniz var ise özelikle mevsim değişikliklerinde, geçişlerinde kestane balı tüketmenizde yarar vardır.

     Kestane balı, ülkemizde birçok bölgede üretilmekte olup diğer ballardan farklı olarak daha keskin bir acımsı tada sahiptir. Buruk bir acı, koyu kahve renkte ve kendisine özgü tadıyla tanınan kestane balı, antiseptik özelliğiyle vücuda oldukça yararlı bir bal çeşididir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder