20 Ekim 2017 Cuma

Balın Beslenmede ve Gözde Önemi

organik bal
   Organik bal, sindirimin gerçekleştirilmesinde doğrudan etkili bir görevde olup diğer gıda maddelerinin daha iyi emilmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bu besinlerden de yararlanma oranını arttırmaktadır. Bu sebepten ötürü gelişme bozukluklarında, hastalık dönemlerinde alınması oldukça yararlı doğal bir besindir.
    Yapılan bir araştırmada balın insan yaşamı ve gelişmesi için gerekli olan kalsiyum, sodyum, magnezyum, potasyum ve demir mineralleri açısından oldukça zengin olduğu tespit edilmiştir. Besleyici özelliğinden faydalandığımız organik bal, özellikle çocukların beslenmesinde ve gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. İnek sütünde ve anne sütünde yeterli gelmeyen demir, organik bal tüketilmesiyle vücut için gerekli kılınan ihtiyacı karşılamaktadır. Ek olarak bal, insanların günlük yaşamındaki gereksinimi olan C vitaminini yeterince içermektedir. Kahvaltıda tüketeceğiniz yaklaşık 50 gr organik bal, günlük olarak bağırsak boşaltılmasını düzenlemede ve bunun yanında da çocukların bronşit, öksürük, bağırsak tembelliğini ve de ishallerini kesmede kararlı bir etki göstermektedir.
     Organik bal, beslenmede önemli olduğu kadar göz hastalıkları üzerinde de etkilidir. Özellikle gözün irinli akıntısında, mikrobiyal kornea ülserlerinde, kornea enfeksiyonlarında, kataral konjuktivit, blepharitis tedavilerinde yararlanılan doğal bir maddedir. Yapılan bir araştırmada, alerjik rhino konjuktivite karşı etkisi incelenmiş, balın kullanımı ile bu rahatsızlığın bulunduğu kişilerde yüzde yirmi oranında olumlu etki görülerek hastalık semptomlarında azalma tespit edilmiştir. Ek olarak, balın topikal şekilde hiperozmotik ajan biçiminde göz bölgesine sürülerek, anteriör ve posteriör tedavisiyle beraber kullanılmasının korneal ödem rahatsızlıklarına yarar sağlayıp iyi geldiği öne sürülmüştür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder