28 Ekim 2017 Cumartesi

Organik Ballı Şifa Çayı

www.hakikiballar.com
        Soğuk kış günlerine hazırlanmanızda organik balın şifa özelliği sizi yalnız bırakmamaktadır. Organik bal, demir, fosfat, magnezyum, potasyum, glikoz ve fruktoz gibi mineralleri içermektedir ve bunların yanı sıra B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri açısından da oldukça zengin bir doğal besin kaynağıdır. Bu sebepten ötürü organik bal güçlü bir antiseptik ve anti bakteriyel özelliklerine sahiptir. Bundan dolayı ise pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıp iyileştirici özelliğinden yararlanılır ve vücudu hastalıklardan korur.
        Yararları gün geçtikçe daha da ortaya çıkan organik bal, boğaz ağrısı gibi birçok vücudu rahatsız eden durumlarda alternatif olarak kullanılabilecek bir besindir. Örneğin şifa niyetine bal ile hazırlayacağınız çay ile ağrılarınızın dinmesini sağlayabilirsiniz. Çayınız için gereken malzemeler:
-          ½ çubuk tarçın
-          3 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği
-          1 tatlı kaşığı organik bal
-          Yarım çay kaşığı zencefil tozu
-          1 adet hatmi çiçeği
-          1 su bardağı kadar da sıcak su

       Suyunuzu kaynatıp kupanıza alın. Kupanıza 3 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeğini, hatmi çiçeğini ve yarım çubuk tarçını ilave edip üzerini kapatarak 15 veya 20 dakika kadar demlemeye bırakın. Bu süre sonunda da içerisine organik balınızı ve zencefil tozunuzu ekleyin. Daha sonra isterseniz bir dilim limon ekleyebilirsiniz. Ilık bir şekilde çok sıcak olmadan doğal çayınızı tüketebilirsiniz.  Organik balın şifası sizinle olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder