![]() |
organik bal |
Vücut direncini korumada son
derece etkili olan organik ballar,
gençlere, yaşlılara, hastalara ve sporculara muhteşem bir besin kaynağı oluyor.
Farklı tariflerle karıştırılarak sofralarımıza tat katıyor. Örneğin organik bal, bonfile ile buluşunca
müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor. Bu leziz yemek için gereken malzemeler:
- 4 adet bonfile
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kekik
- Biraz tereyağı
- 1 limon suyu
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Bonfileyi tuzlayarak karabiber de ilave ederek oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Yağlı tavayı ısıtarak bonfileleri pişirmeye başlayın. Bonfilenin her iki tarafından kahverengi renk elde edene kadar pişirin. Daha sonra limon suyunu ve balı ekleyin. Ateşi kısıp 3-4 dakika pişirin. Piştikten sonra etleri bir tabağa alarak dinlendirin. Tavada tereyağını kekiği harmanlayarak daha sonra bonfilenin üzerine döküp güzelce servis edin.
Diğer tarifimize geçecek olursak, ballı soslu salata tarifi:
- 1 çay kaşığı bal
- 1 kaşık hardal
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Biraz limon suyu
- Yarın su bardağı zeytinyağı
- 10 adet ikiye bölünmüş çeri domates
- Marul, roka vb. istediğiniz yeşillikler
- Yarım kırmızı soğan
Sos için gereken tüm malzemeleri, yani hardal, sirke, bal, limon ve zeytinyağını bir cam kavanozun içirişine koyarak çalkalayın. Doğranmış yeşilliklerin, domateslerin ve soğanların üzerine sosunuzu dökerek servis edin. Sağlıklı yaşam için salata yemeyi ihmal etmeyin.
Afiyet Olsun!
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kekik
- Biraz tereyağı
- 1 limon suyu
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Bonfileyi tuzlayarak karabiber de ilave ederek oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Yağlı tavayı ısıtarak bonfileleri pişirmeye başlayın. Bonfilenin her iki tarafından kahverengi renk elde edene kadar pişirin. Daha sonra limon suyunu ve balı ekleyin. Ateşi kısıp 3-4 dakika pişirin. Piştikten sonra etleri bir tabağa alarak dinlendirin. Tavada tereyağını kekiği harmanlayarak daha sonra bonfilenin üzerine döküp güzelce servis edin.
Diğer tarifimize geçecek olursak, ballı soslu salata tarifi:
- 1 çay kaşığı bal
- 1 kaşık hardal
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Biraz limon suyu
- Yarın su bardağı zeytinyağı
- 10 adet ikiye bölünmüş çeri domates
- Marul, roka vb. istediğiniz yeşillikler
- Yarım kırmızı soğan
Sos için gereken tüm malzemeleri, yani hardal, sirke, bal, limon ve zeytinyağını bir cam kavanozun içirişine koyarak çalkalayın. Doğranmış yeşilliklerin, domateslerin ve soğanların üzerine sosunuzu dökerek servis edin. Sağlıklı yaşam için salata yemeyi ihmal etmeyin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder