![]() |
organik bal |
Organik balının Anzer çeşidinin üretildiği anzer yaylasında ağaç yetişmemektedir bu yüzden anzer
balında sadece Anzer yaylasında yetişen endemik çiçeklerin nektarları
bulunmaktadır. Anzer balı ışıl işlem görmeden sağılmaktadır. Yani soğuk sağım
yapılmaktadır. Anzer balı ekmeğe sürülüp
kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir. Anzer balı genellikle
hastalıklara şifa niyetiyle tüketilmektedir. Organik Anzer balı dede den
toruna, Osmanlı imparatorluğundan beri ilaç olarak kullanılmaktadır. Osmanlı
Padişahlarına doğal Anzer balı kuvvet macunu olarak verilirdi. Anzer balı
birçok hastalığa şifa kaynağıdır. Yani faydaları saymakla bitmez.
Organik
Anzer balı: Ağrı ve sancıları giderir. Ameliyat yaralarını erken kapatır. Ağız
yaralarını iyileştirir. Bağışıklık sistemini düzenler. Bademcik iltihabını yok
eder. Bağırsak düzensizliklerini ve iltihabını giderir. Büyüme ve gelişmede son
derece etkilidir. Beyin hastalıklarını iyileştirir. Cilt bozukluğu lekelerini
giderir. Cinsel gücü arttırır. Damar sertliğini, damar tıkanıklığını yok eder.
Dengesiz beslenme sorunlarını giderir. Düşünme
yeteneğini arttırır. Kanser hastalıklarında tedavi edicidir. Gözleri
güçlendirir. Gelişimi hızlandırır. Halsizliği giderir. Hazmı kolaylaştırır.
Hafızayı güçlendirir. İshali keser, İştah açar. Kabızlığı giderir, Kalp damar
hastalıklarını tedavi eder. Kalp çarpıntısını giderir. Kanı temizler, Kasları
güçlendirir. Kemikleri kuvvetlendirir. Kilo yapmaz, Kısırlığı giderir. Mide
ülseri bağırsak hastalıklarında tedavi edicidir. Metabolizmada bozulan
dengeleri kurar. Nezle ve grip hastalığında tedavi edicidir. Öksürüğü, astım
hastalığını tedavi eder.Sinir sistemini rahatlatır. Prostadı önler. Sedef
hastalığını tedavi eder. Saç dökülmesini önler. Sarılık hepatit B, C,
hastalıklarında tedavi edicidir. Sporcularda enerji arttırır, doping etkisi
yapar. Vücudun halsizliğini giderir. Yumurtalıkları tedavi eder. Anzer balını
eğer , ağır hasta kullanacak ise doktor bilgisiyle kullanılması tavsiye edilir.
Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba
kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.
Küçüklere: Sabah Akşam yemeklerden bir saat önce bir tatlı kaşığı organik bal tüketilmesi tavsiye
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder