9 Ekim 2017 Pazartesi

Sağlığımız ve Organik Bal

organik bal
    Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat’tan bugüne organik balın, besleyici olduğu kadar sağlığımıza faydalı mineralleri içermesi sebebiyle doğanın bize sunduğu en değerli gıdalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir gibi minerallerin yanı sıra balın türüne göre de içerdiği çeşitli yararlı bileşenlerle insan bedeninin en sadık dostudur.
  Organik bal, sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın güvencesi sayılan mucizevi gıdaların arasındadır. Organik bal, özellikle uyku veya sportif faaliyet anlarında vücudun şeker metabolizmasını en iyi şekilde düzenleme becerisiyle öne çıkmaktadır. Yapılan araştırmalarda, balın kan basıncı üzerindeki olumlu etkilerine dair bulgulara rastlanılmıştır.
   Gün boyunca stresten uzak ve mutlu olmak için belirli besin değerlerini almak gerekmektedir. Organik balın içerdiği besin değerleri de tam da bu ihtiyaçlar için vardır. Daha iyi beslenmemize yardımcı olan bal, daima enerjimizi yüksek tutabilmekte, bu da gün boyu karşılaşacağımız psikolojik ve fiziki sorunlarla rahatça bal edebilmemizi beraberinde getirmektedir.

  Bal, aynı zamanda tüm sporcuların bir numaralı destekçisidir. İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarıyla spor yapanlar için adeta enerji deposudur ve bir yemek kaşığında yaklaşık 64 kalorilik enerji içermektedir. Bu enerji de kaslara yeterli yakıtı sağlamaktadır. Egzersiz öncesi alınan organik bal, sindirim için en verimli karbonhidrat kaynaklarından birisi durumundadır. Balın, kan şekerine diğer karbonhidrat kaynaklarına nazaran daha ılımlı bir etkisi olduğu tespit edilmiştir. Ağır egzersizlerden sonra ise bal kullanımı, yorgun kasların daha çabuk ve daha fazla kendiniz toparlamasına yardımcı olmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder