organik bal |
İnsan yaşamının sağlıklı bir hal alması
için doğal ve organik olan besinlerin tüketimi oldukça önemlidir. Organik bal da yararları ve insan
sağlığına olumlu etki sağlaması nedeniyle her geçen gün daha fazla sayıda
kişiler tarafından tercih edilen besin maddesi rolündedir. Özellikle son
zamanlarda bir akım gibi yayılan doğal ve organik yaşan felsefesi sebebiyle
piyasaya çok miktarda farklı farklı bal çeşitleri sürülmüştür. Bu yüzden sahte
ve organik bal ayrımı ortaya çıkmış
ve kalite konusunda insanlarda şüphe oluşmaya başlamıştır.
Ortaya çıkan sahte-doğal ikilemi dikkate
alınmalı, sahte bala itibarın edilmemesi gerekmektedir. Doğallıktan yoksun olan
bu ballar, ciddi problemler meydana getirebilmektedir. Sağlığımız için
tükettiğimiz besinlerin doğal ve faydalı nitelikte olmasını isteriz. Bu
sebepten dolayı da akıllarda saf ve sahte bal nasıl ayırt edileceği konusu
vardır. Küçük ipuçlarıyla bunu anlamak mümkün olabilmektedir. Organik bal, kendisine has bir kokuya
sahiptir ve sahte bala kıyasla daha yoğun kıvamı vardır.
Sahte ballar, içerisine glikoz eklendiği
için daha şekerli bir tada sahiptir. Organik
ballar ise şerbet gibi tatlı değillerdir ve böylece tatlardan balın saflığı
hakkında bilgi alınabilir. Hakiki balların içerisinde birçok çeşitte tat
bulunup tüketilirken bu tatlar fark edilebilir. Lakin sahte ballarda tek bir
tat bulunmaktadır ve bu tat da oldukça şekerlidir. Son olarak, organik balın kokusu içinde saklandığı kap her açılıp kapandığında
yoğun bir şekilde hissedile bilinmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder