25 Ekim 2017 Çarşamba

Ballı Lezzetler

organik ballar
 Doğal dengesi bozulmadan bal arıları tarafından yapılan ve katkı maddesi içermeyen organik ballar, sağlıklı yaşam için destekleyici besin değerlerine sahiptir. Bu besin değerlerini de soframızdaki yemeklerle birleştirerek değerine değer katmaktadır. Öğünlerimize lezzet katacak tariflere gelecek olursak ilk olarak tamamlayıcı olarak ballı domates sosundan başlayalım. Gereken malzemeler:
  - 3 su bardağı domatesten rendelenmiş domates suyu
  - 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  - 2 çorba kaşığı kıyılmış arpacık soğanı
  - ½ çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  - ¼ tatlı kaşığı kekik
  - Bir tutam tuz
  - 2 çorba kaşığı bal
  - Bir tutam karabiber
  Tarifimize başlayacak olursak, bir tencereye domates suyunu koyup kısık ateşte pişirin. Arpacık soğanlarını, sarımsakları, limon suyunu, balı, tuzu, kekiği ve karabiberi ekleyin ve karışımı 10 dakika pişirin. Daha sonra tencereyi ateşten alıp sosu bir kaseye aktararak ılımaya bırakın. Sonrasında buzdolabına alın ve yaklaşık 45 dakika soğuttuktan sonra servis yapın.
   Başka bir leziz tarif ise ballı hardallı brokoli salatası için ihtiyacımız olan malzemeler:
  - 500 gram brokoli
  - 1 elma
  - ½ bardak badem
  - ¼ bardak maydanoz
  - 2 yemek kaşığı bal
  - 2yemek kaşığı zeytin yağı
  - 3 yemek kaşığı hardal
  - 2 yemek kaşığı sirke ve biraz baharat
  Brokolimizi sertliğini kaybetmeyecek şekilde buharda pişirin ve sonrasında saplarıyla birlikte doğrayın. Badem, maydanoz ve elmayı doğrayın ve karıştırın. Bal, hardal ve sirkeyi de karıştırarak sosunuzu oluşturun. Daha sonrasında hepsini karıştırarak salatanızı afiyetle yiyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder