![]() |
organik bal |
Organik balın pek çok
faydalarından birisi de güçlü bir vücut direncine sahip olmayı sağlamasıdır.
Balın antioksidan ve anti bakteriyel etkileri, özellikleri, sindirim
sisteminizin daha aktif ve işler bir biçimde çalışmasını, hastalıklarla daha
güçlü, iyi şekilde savaşabilmenizi sağlamaktadır. Böylece daha sağlıklı
kalabilmenize yardımcı olmaktadır.
Daha sağlıklı olabilmek için vücudunuzdaki toksinlerden arınmanız
gerekmektedir. Toksinlerin bu zararlı etkisinden kurtulmanızda fayda olacaktır.
Bunun için her gün yaklaşık bir kaşık balınıza hafif limon sıkınız ve bunları
bir çay bardağında ılık su katarak karışım oluşturunuz. Düzenli olarak bu
hazırladığınız karışımı tüketmeniz halinde daha sağlıklı birer birey olmanız
sağlanacaktır.
Organik balın etkileri
arasında kanseri engellemesi yer almaktadır. Kansere enden olan serbest
radikaller, belirli faktörlere maruz kalması durumunda harekete geçer ve
kontrolsüz bir şekilde büyümeye başlar. Bu büyüme tümör oluşmasını sağlamakta
ve bu durum kansere neden olmaktadır. Serbest radikallerle savaşmak için ise
bol miktarda antioksidan almanız gerekmektedir. Almış olduğunuz antioksidanlar,
serbest radikallerin zararlı etkilerini giderip ortadan kaldıracaktır. Organik balın kanserojen maddeleri
önleyici etkisi ve tümör oluşumunu durdurucu etkileri bulunmaktadır. Bu da
tümör ve kanser önlemede organik balın
önemli olan görevini yine gözler önüne getirmektedir.
Organik bal, aynı zamanda
dolaylı olarak midesel düzensizliği ve ülseri indirger, yani bunların etkilerini
azaltır. Anti bakteriyel ve anti matarsal etkileriyle balın bu etkileri
arıların bal yapımı sırasında hidrojen peroksit enzimini ilave etmeleri sonucu
oluşmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder