![]() |
organik bal |
Başlı başına zengin besin
değerine sahip olan organik ballar, sofralarımızı da zenginleştiren bir
besindir. Şifa niyetine kullandığımız organik ballar, çeşitli yemek
tarifleriyle buluşarak lezzetine lezzet katmaktadır.
Tavuğu çıtır çıtır karemelize den bal,
aynı zamanda tavuğu yumuşatır. Balı tavuk tarifi için gerekenler:
- 8 adet kemiksiz tavuk but
- 1 su bardağı soya soyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı da toz zencefil
- İsteğe bağlı olarak bir tutam karabiber
- Bir tutam tuz
- Yine isteğe bağlı olarak sarımsak da eklenebilir
Tavuk etler julyen doğranarak bir saat kadar soya sosu, zencefil, kahverengi şeker, bal, tuz ve karabiberle marine edilir. Daha sonra ise sosu ile beraber şeker karemelize olana dek ve tavuklar pişene kadar kızartılır.
Diğer bir kolay mı kolay tarif ise fırında ballı peynirdir. Fırında ballı tarif için gerekenler:
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 adet camambert veya isteğe bağlı olarak brie peyniri
- 10 adet ceviz
- Son olarak da 2 dal biberiye
Tarifimize başlayacak olursak, bir kapta biberiye, bal ve cevizleri karıştırmaya başlayın. Hazırladığınız karışımı peynirin üzerine dökün. Fırın ayarı 200 derecede olacak şekilde yaklaşık 10-15 dakika pişirerek daha sonra ekmek dilimleriyle servis edebilirisiniz.
Afiyet Olsun!
- 8 adet kemiksiz tavuk but
- 1 su bardağı soya soyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı da toz zencefil
- İsteğe bağlı olarak bir tutam karabiber
- Bir tutam tuz
- Yine isteğe bağlı olarak sarımsak da eklenebilir
Tavuk etler julyen doğranarak bir saat kadar soya sosu, zencefil, kahverengi şeker, bal, tuz ve karabiberle marine edilir. Daha sonra ise sosu ile beraber şeker karemelize olana dek ve tavuklar pişene kadar kızartılır.
Diğer bir kolay mı kolay tarif ise fırında ballı peynirdir. Fırında ballı tarif için gerekenler:
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 adet camambert veya isteğe bağlı olarak brie peyniri
- 10 adet ceviz
- Son olarak da 2 dal biberiye
Tarifimize başlayacak olursak, bir kapta biberiye, bal ve cevizleri karıştırmaya başlayın. Hazırladığınız karışımı peynirin üzerine dökün. Fırın ayarı 200 derecede olacak şekilde yaklaşık 10-15 dakika pişirerek daha sonra ekmek dilimleriyle servis edebilirisiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder