23 Ekim 2017 Pazartesi

Beslenme Çantalarına Organik Ballı Çörekler

organik bal
    Organik bal, arılar tarafından üretilen tatlı bir besin maddesidir. Arılar balı, ilkbahardan itibaren yaz sonuna gelinceye dek bu dönem içerisinde yüzlerce çiçekten polen toplayarak üretmektedirler. Organik balın çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik arıların ve bulunulan bölgenin yapısına göre değişkenlik göstermektedir.
    Bal, içeriğindeki vitaminler açısından zengin bir besin maddesidir. Bu yüzden bal, güçlü anti bakteriyel ve antiseptik özelliklerindedir. Bu sebeple de birçok hastalığı iyileştirip bizleri hastalıklardan korumaktadır. Organik bal, faydalarından yararlanılmak koşullarıyla çeşitli yemek tariflerinde tatlandırıcı olarak kullanılıp tüketilmesi desteklenmektedir. Örnek bir tarif verecek olursak, organik bal ile yapacağınız çörek çocuklarınızın beslenme çantasında yer edinebilir. Gereken malzemeler:
-          2 yumurta
-          2 yemek kaşığı yoğurt
-          ½ su bardağı şeker
-          ½ paket vanilya
-          4 yemek kaşığı bal
-          ½ paket kabartma tozu
-          100 gram yumuşamış margarin
-          3 su bardağı un
-          1 su bardağı ufalanmış şekilde ceviz

     Tarifin başlangıcı olarak kabartma tozunu, unu ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Karışıma şekeri, yumurtayı, yoğurdu, 2 kaşık balı ve margarini ekleyin. Karışımınız kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin. Cevizin 1/3 kadarını ayırdıktan sonra kalanını hamura ilave edip tekrar yoğurun. Sonrasında, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yassıltıp şekiller verin. Tamamı bittikten sonra yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerine de yumurta sarılarını sürün. Ayırdığınız cevizi ve balı üzerine sürün.  Fırında yaklaşık 150 derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder