![]() |
organik bal |
Organik bal, arılar
tarafından üretilen tatlı bir besin maddesidir. Arılar balı, ilkbahardan
itibaren yaz sonuna gelinceye dek bu dönem içerisinde yüzlerce çiçekten polen
toplayarak üretmektedirler. Organik
balın çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik arıların ve bulunulan
bölgenin yapısına göre değişkenlik göstermektedir.
Bal, içeriğindeki vitaminler açısından
zengin bir besin maddesidir. Bu yüzden bal, güçlü anti bakteriyel ve antiseptik
özelliklerindedir. Bu sebeple de birçok hastalığı iyileştirip bizleri
hastalıklardan korumaktadır. Organik bal,
faydalarından yararlanılmak koşullarıyla çeşitli yemek tariflerinde
tatlandırıcı olarak kullanılıp tüketilmesi desteklenmektedir. Örnek bir tarif
verecek olursak, organik bal ile
yapacağınız çörek çocuklarınızın beslenme çantasında yer edinebilir. Gereken
malzemeler:
-
2 yumurta
-
2 yemek kaşığı yoğurt
-
½ su bardağı şeker
-
½ paket vanilya
-
4 yemek kaşığı bal
-
½ paket kabartma tozu
-
100 gram yumuşamış margarin
-
3 su bardağı un
-
1 su bardağı ufalanmış şekilde ceviz
Tarifin başlangıcı olarak kabartma tozunu,
unu ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Karışıma şekeri, yumurtayı, yoğurdu, 2
kaşık balı ve margarini ekleyin. Karışımınız kulak memesi kıvamına gelinceye kadar
yoğurun. Daha sonra hamuru yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin. Cevizin 1/3
kadarını ayırdıktan sonra kalanını hamura ilave edip tekrar yoğurun.
Sonrasında, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yassıltıp
şekiller verin. Tamamı bittikten sonra yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerine
de yumurta sarılarını sürün. Ayırdığınız cevizi ve balı üzerine sürün. Fırında yaklaşık 150 derecede 30 dakika
pişirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder