Organik bal, mineraller, vitaminler, enzimler, vücut için gerekli yaşamsal elementleri ve aminoasitleri içeren bir maddedir. Şekerli ürünlerle bir tutulmaması gereken bal, bu ürünlerden oldukça farklıdır. Farklardan en belirgin olanı ise bulundurduğu yaşamsal değerlere sahip maddelerdir. Arılar, bir gram balı üretmek için yaklaşık 4000’den fazla çiçekten nektar, bal özü toplamaktadırlar.
Bal, binlerce çiçeğin, bitkinin taşıdığı birçok besleyici değerleri barındırır ve onların sağladığı şifaları bize taşır. Bireylerin beslenmesine ve enerji gereksinimine büyük ölçüde destek olmaktadır. Yüz gram balda neredeyse üç yüz kalori bulunmaktadır. Diğer bir yandan ise organik bal, antioksidan ve anti bakteriyel etkileriyle vücudun direncini kuvvetlendirir ve bizim için gereken sağlıklı korumayı saplar. Günlük besin ve enerji ihtiyacımız çalışma koşullarından, yaşadığımız streslerden ve bunlar gibi birçok etmenden dolayı artmaktadır. Diğer bir taraftan ise sağlıklı ve düzgün beslenme sağlıklı bir yaşamın gerektirdiği olmazsa olmaz kurallar arasında yer almaktadır. Bal da hem sahip olduğu besin değer hem de insanların sağlığına yaptığı yararlar nedeniyle doğal gıdaların en önde gelenlerindir.
Organik bal, benzersiz bir şifa verici besin olup sağlıklı ve düzgün beslenmenin, ihtiyacımız olan enerjinin ve vitaminin doğal yollarla temin edilmesini sağlayan ve düzenli tüketiminin olması gereken doğal bir üründür. Bu yüzden çocuklara, yaşlılara, hastalara, sporculara ve sağlıklı insanlara da tüketimi tavsiye edilen, doktorların önerdiği doğal bir üründür ve sağladığı faydalar mucizevidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder