16 Kasım 2017 Perşembe

Bağışıklık Sistemine Dayanıklılık Veren Bal

      Sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendiren en doğal besinler arasında yer alan organik
bal, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bir üründür. Arılar tarafından bizlere değerli bir armağan olarak görebileceğimiz bal, birçok yapılan araştırmada ispatlamıştır ki kendisi sağlık üzerinde oldukça yararlı etkilere sahiptir. Sadece bal değil, arı ürünlerinin çoğu çarpıcı şekilde insan sağlığı üzerinde önemli etkiler yaratmaktadır.
     Bal, içerdiği maddeler (askorbikasit, tokoferol ve flavonoidler gibi) nedeniyle antioksidatif özelliğe sahiptir. Birçok uzman, balın mideyi kaplayarak spazmları rahatlattığın sonucuna ulaşmıştır. Ayrıca bal, cilt üzerinde de olumlu etkiye sahip olup çeşitli kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanılmaktadır. Vücuttaki yara izlerini iyileştirmek için de bala başvurulmaktadır ve bal bu izlerin iyileşme süreçlerini hızlandırmaktadır. Düzenli tüketim sağlandığında balın faydalarını görmek olanaklı olmaktadır. Çok sayıda makro ve mikro besleyicileri, vitaminleri, enzimleri ve mineralleri içeren bu şifalı besin, çiçeklerin nektarlarından elde edilmektedir. Nektarlardan elde edilen bu ürün, arının vücudunda birçok değişime uğradıktan sonra kovanlardaki petek hücrelerinde depolanıp olgunlaşmaktadır. Organik bal, arının bin bir uğraşla ürettiği bir madde olup içerisindeki çiçek nektarlarının çeşitliliğine göre isim alıp elde edildiği yöreye göre de adlandırılmaktadır.

    Yapılan çalışmalarda organik balın kış hastalıklarında olumlu bir etkiye sahip olduğunu, yara ve iltihaplara karşı iyileştirici etki gösterdiği ve bağışıklık sistemini de güçlendirdiği ortaya konulmuştur. Yapısından dolayı içerisinde antioksidan aktivitesi gösteren maddeler de barındırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder