22 Kasım 2017 Çarşamba

Arı Keki Ve Kek İle Beslemenin Önemi

organik ürün

Organik balın üreticileri bal arılarının bazı mevsimsel farklılıklar açısından beslenmesi oldukça önemlidir. Bu beslenme işlemi için örnek vereceğimiz ve yazımızda bahsedeceğimiz arıcılık ürünü arı kekidir. Bilimsel araştırmalara göre yıl bazına vurulduğunda arı kovanlarının yaklaşık olarak %8-20 civarında telef olmasına sebep olmaktadır. Bu rakam oldukça önemli ve büyük bir kayıp olarak nitelenmektedir. Bu telef olmanın en büyük sebebi ise arıların aç bırakılması ve açlıktan ölmesi önemli ölçüde kayıp yaşanmasına sebep olur. Arıların yerinde ve mevsimine göre beslenmesine önem gösterilmelidir. Bakımı iyi olan bir kovan bile yılda az da olsa bakıma ve beslenmeye muhtaçtır. Arı keki ile beslenmesi arıların yaşam şansını artırmaktadır. Arılar süt ,kek, polen ya da şurup ile beslenmektedir. Beslenmenin düzeyi ve beslenme şekli de arıların üşümesine engel olmaktadır. Soğuk havalarda arıların aç bırakılması ve üşümesi de hasta olmasına sebep olmaktadır. Hastalıklar ilerleyince ise kovanın tümünü tehlikeye atmaktadır. Bal kalitesi ve arı sağlığı için beslenme oldukça önemlidir. Keki satın da alabilirsiniz ve bu keklerin farklı cinsleri bulunmaktadır. Oldukça farklı kek tarifleri bulunmaktadır. Satın almak arıların durumu için daha iyi olacaktır. Evde yapılan kek sağlık ve tüketim açısından zararları bulunmaktadır. Bu yüzden ki güvenilir bir arıcılık firması ya da üretim izni olan yerlerden almak arıları korumak ve bal kalitesi için önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder