16 Aralık 2017 Cumartesi

Ballı Cevizli Kek

organik ürün

Türk mutfağı hamur işi tarifleri de içeren zengin bir mutfaktır. Hatta hamur işleri Türk insanının ve sofralarımızın vazgeçilmezidir. Eş dost akraba ile sohbetlerimizde kek olmazsa olmazımızdır. Çat kapı gelen misafir için hemen hazırlanmasından dolayı hayat kurtarıcıdır. En tatlı sohbetlerimizin baş tacıdır. Organik bal da antik uygarlıklardan günümüze kadar hem bir şifa kaynağı hem de doğal tatlandırıcıdır. Osmanlı mutfağında da sık sık kullanılan önemli bir malzemedir.  İşte bu tarifte doğal tatlandırıcı olarak kullanacağımız organik bal ile yapacağımız kek hem ağzımızı tatlandıracak he de en gözde kurtarıcılarınızdan olacaktır.
   Malzemeler
2 adet yumurta
Bir su bardağının yarısı kadar süt
10 gr kabartma tozu
250 gr kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Bir su bardağının ¾ kadar organik bal
Hazırlanışı
2 adet yumurtayı alıp organik bal ile çırpın. Daha sonra sıvı yağ ile sütü de iyice karıştırın. Yumurta ve organik ballı karışımın içine dökün.  Üzerine kıyılmış ceviz ve yarım tatlı kaşığı tarçını da ekleyin. Homojen olana kadar iyice karıştırın. Bu karışımı kek kalıbına boşaltın ve daha sonra önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına kekinizi yerleştirin. İyice piştiğinden emin olduktan sonra kekinizi çıkarabilirsiniz. Ayrıca kekinizin ertesi gün bile bayatlamadığını ve aynı lezzette olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder