23 Aralık 2017 Cumartesi

Baldaki Vitamin ve Mineraller

organik ürün


Organik bal anti bakteriyel özelliğe sahiptir ve balın asitliği bunu getirmektedir. Ham balın asitliği onu alkali üreten bir yiyecek haline getirmektedir. Tipik bir batı tarzı beslenmenin, kronik hafif metabolik asidoza sebep olan asit üretici bir etkisi vardır. Bu durumda, kan idealden biraz daha az alkalidir ve bunun da pek çok sağlık sorununu tetiklediği düşünülmektedir. Yersine, işlenmiş bal asit üretir ve de şeker çok daha fazla asit üreten bir yiyecektir. Bal, az miktarda da A, folik asit içeren B, C, D, E ve K vitaminlerini içeren bir besindir. Farklı olan balların C vitamini içeriği, balda ne kadar polen olduğuna bağlı olarak her 100 gramda 5 ile 150 mg arasında değişir. Arıca bal ürününde, alüminyum, kalsiyum, klor, krom, bakır, demir, manganez, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, silika, sülfür ve çinko da dahil olmak üzere az miktarlarda mineraller bulunmaktadır. Bunların miktarları, balın nektar ve basura kaynağının kökeni olan bitkilerin yetiştiği toprağın mineral içeriğine bağlılık göstermektedir. Koyu renk ballar genellikle mineral bakımından daha zengin olmaktadırlar. Balın vitamin ve mineral miktarları az oranlardadır fakat ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğu için sağlığa fayda sağlamaktadır. Diğer bir yandan vücut ağırlığının her bir kilogramı için 1,2 gr bal besinini tüketmek vücuttaki kanın C vitaminini yaklaşık olarak iki katına çıkarmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder