16 Ocak 2018 Salı
Kestane Balı Ve Kış hastalıkları Hakkında
Kestane balı diğer süzme organik ballara göre renk açısından karşılaştırıldığında fazlaca koyu renge sahiptir. Bunun yanında organik ballar ile yine karşılaştırıldığında 2 yahut 3 kat daha fazla demir içerdiği araştırmalar ile kanıtlanmış bir içeriktir. Kestane balı sağlık için çok yararlıdır ama bir o denli da uzmanına danışmadan tüketilmemesi gereken bir arı ürünü bulunduğunu söylemekte fayda vardır. Bu dikkat edilmesi gereken özellikli nokta ise beslenme ve bu ürünü tüketme sıklığı olarak belirtilmektedir. Arı kolonilerinin haziran ayının ilk haftalarından itibaren yapmaya başladığı bu organik arı ürünü arılar kestane çiçeği denilen ballı bitkilerden elde etmektedir. Fazlaca koyu bir kahverengi renge haiz olan kestane balının kıvamı da rengi gibi koyudur. Tat açısından ise oldukca keskin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu buruk ve birazcık da acı tat kestane bitkisinin o keskin hazzından kaynaklandığı bilinmektedir. Bu keskin ve acımsı tat sahibi olan kestane balı vücuttaki mikropları öldürücü etkiye haiz olduğu meydana getirilen araştırmalar ile kanıtlanmış bir gerçektir. Kış mevsimi sebebiyle korkulu rüyalardan bir tanesi olan boğaz enfeksiyonlarının da birebir düşmanı durumunda olan kestane balı grip şeklinde problemler için de mükemmel bir ilaçtır. Kendi başına yeterli olduğu benzer biçimde içerisine toz karabiber koyup tüketildiğinde de öksürük için harika bir çözümdür. Başka bir faydası da vücudu ödemlerden arındırmaktadır. Sağlıkla kalın.
Etiketler:
kestane balı,
organik,
organik bal,
organik ürün,
organik ürünler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder