19 Ocak 2018 Cuma

Bal Hakkında Yanlışlıklar

hayıt balı

Organik hayıt balı hakkında tahmin edemeyeceğiniz kadar çok fazla yanlış bilinen bilgi vardır. Bahsettiğimiz bu efsanelere örnekler verecek olursak örneğin balın çay içerisine atılmış olduğunda bozulmuş olduğu söylenir fakat bir çok yapılmış çalışmada çok farklı türlerde çay türü demlenip bunlar üzerinde denemeler yapılmıştır.  Çayın sıcaklığı 70-80 dereceye kadar indiğinde çayın içerisine bal koyulmuştur. Bu işlem ile bal içerisindeki antioksidan tesiri ölçülmüştür. Yeşil çay içerisine bal koyulduğu vakit bal içerisindeki ve yeşil çaydaki antioksidan oranı yükseldiği için ki beyaz çayda bile etkisinin 4 kata kadar arttığı deneylerle kanıtlanmıştır.  Ihlamur içerisine ekleme yapıldığında da antioksidan oranının etki alanının 58 katına kadar fazlalaştığı söylenmektedir. Bir diğer efsane ise de bala metal kaşık sokulmaması ve metal kaşık ile tüketim yapılmaması. Şu bir gerçektir ki tahta kaşık üzerindeki mikropları korur. Tahta kaşıkta bulunan mikroplar hava ile karıştığında ise mikroplar gelir ve bal içine koyulduğunda da bal enfekte olmaktadır. Bal kontrol edilirken de çoğu zaman çelik kaşıklar kullanılmaktadır.  Bir diğer çalışma olarak ise kahve çerisine bal koyulmuştur. Özellikler filtre kahve içine koyulduğunda antioksidan miktarı- oranının arttığı görülmektedir. Yapılan araştırmanın bir sonucu olarak da insanoğlunun bir gmeşhurk ihtiyacı olan antioksidan ve aminoasit miktarına bal haizdir. Ve bal, polen ile karıştırılıp tüketildiğinde oldukca sağlıklı bir ömrün kapılarının anahtarıdır. Uzun ömürlü insanoğluın bir çoğunun da arı poleni ve bal karışımından tükettikleri bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder