Ayçiçeği balı ülkemizin bazı bölgelerinde oldukca yoğun bir şekilde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu bölgelerden bir tanesi de Trakya bölgesi olarak gösterilmektedir. Bu organik bal çeşidinin özü olarak belirtilen ay çiçeği bitkisi tam bir tarım bitkisidir. Bal arıları bu ay çiçeği bitkisinden nektar toplama işlemini gerçekleştirirken bitkilerinde tozlaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Bununla beraber de döllenme yapmaktadırlar. Bu işlemlerin sonucunda da ürün kalitelerine de büyük oranda katkıda bulunmaktadırlar. Ay çiçeği balı renk olarak ise kovandan ilk alındığı şekli ile altın sarısı rengini taşımaktadır. Kendisine özgü hoş bir tat sahibi olan ay çiçeği balı çok kısa bir süre de kristalize olmaktadır. Kristalize olu derken şekerlenme durumunun ifade edilmiş olduğu unutulmamalıdır. Ucuz ve çok basit bir şekilde yetiştirilmektedir. Bu sebepledir ki kış mevsimi için arılara yiyecek olarak üretilmektedir. Pek çok çevreden şahit olunduğu üzere süzme çiçek balı ile karışıyor olması büyük bir olasılık taşımaktadır. Bu tarz şeylerin yanında helva yapımında da kullanıldığı bilinmektedir. Ay çiçeği balı kış besini olarak kovanlara koyulur ve arıcılar satın alır fakat insan sağlığı için de fazlaca önemli bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. En önemli ve yaygın olan faydalarından bir tanesi de alev ateş hastalıklar içindir. Çabuk bir şekilde mevcud ateşi düşürdüğü benzer biçimde bir yararı vardır. Bunun için bile tüketim alanı geniş bir organik baldır.
2 Şubat 2018 Cuma
Ay çiçek Balı
Ayçiçeği balı ülkemizin bazı bölgelerinde oldukca yoğun bir şekilde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu bölgelerden bir tanesi de Trakya bölgesi olarak gösterilmektedir. Bu organik bal çeşidinin özü olarak belirtilen ay çiçeği bitkisi tam bir tarım bitkisidir. Bal arıları bu ay çiçeği bitkisinden nektar toplama işlemini gerçekleştirirken bitkilerinde tozlaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Bununla beraber de döllenme yapmaktadırlar. Bu işlemlerin sonucunda da ürün kalitelerine de büyük oranda katkıda bulunmaktadırlar. Ay çiçeği balı renk olarak ise kovandan ilk alındığı şekli ile altın sarısı rengini taşımaktadır. Kendisine özgü hoş bir tat sahibi olan ay çiçeği balı çok kısa bir süre de kristalize olmaktadır. Kristalize olu derken şekerlenme durumunun ifade edilmiş olduğu unutulmamalıdır. Ucuz ve çok basit bir şekilde yetiştirilmektedir. Bu sebepledir ki kış mevsimi için arılara yiyecek olarak üretilmektedir. Pek çok çevreden şahit olunduğu üzere süzme çiçek balı ile karışıyor olması büyük bir olasılık taşımaktadır. Bu tarz şeylerin yanında helva yapımında da kullanıldığı bilinmektedir. Ay çiçeği balı kış besini olarak kovanlara koyulur ve arıcılar satın alır fakat insan sağlığı için de fazlaca önemli bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. En önemli ve yaygın olan faydalarından bir tanesi de alev ateş hastalıklar içindir. Çabuk bir şekilde mevcud ateşi düşürdüğü benzer biçimde bir yararı vardır. Bunun için bile tüketim alanı geniş bir organik baldır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder