30 Eylül 2017 Cumartesi

Organik Balın Zararları Var Mıdır?

Organik bal bilindiği gibi şifa kaynağıdır, Ancak bu kadar sağlıklı ve şifalı bir gıdanın zararı olur mu hiç demeyin, bazı durumlarda bu şifa kaynağı mucizevi gıdanın da zararları olabiliyor. Bir kaşık balda 64 kalori vardır, bir kaşık toz şeker de ise 15 kalori bulunur. Kilo probleminiz varsa ve diyet yapıyorsanız sürekli olarak bal tüketmek uygun olmaz. Bal kan şekerini  toz şeker kadar çabuk bir biçimde yükseltmese bile şekeri çıkardığı için diyabetik hastalarına tavsiye edilen bir yiyecek değildir. Doktorlar diyabetik hastalara ara da bir bal tüketmesinde bir sorun  görmezler sürekli olmamak şartıyla.


Kan şekerinizin yükselme sorunu varsa yani diyabetik hastaysanız toz şekeri yerine organik balı kullanmanın hiçbir yararı olmayacaktır. Balın içerisinde mevcut olan bir bakteri yüzünden 1buçuk yaşın altındaki çocuklara verilmemesi tavsiye edilir. Bu bakteri çocuklar da gıda zehirlenmesine neden olabilir. Kaslar da zayıflık, meme emme de sorun, bağırsak sorunları gibi belirtiler görülür. Sadece doğal bal değil bal içeren çocuk mamaları da 1 buçuk yaşın altındaki çocuklara verilmesi sakıncalıdır. Tavsiye edilmez. Arı ve arı ürünlerine alerjik reaksiyon gösteren kişilere bal tüketmeleri tavsiye edilmez. Balın ana maddesi polen  yani çiçek tozu olduğu için çiçek poleni alerjisi olanların kesinlikle bal tüketmemesi tavsiye edilir. Bir gün de ortalama 5,6 kaşık bal tüketmek mide şişliği ve bağırsak bozulmasına neden olabilir. Balda fazla miktarda bulunan meyve şekeri yiyeceklerin bağırsakta sağlıklı bir şekilde öğütülmesine engel olacağından vücut için gerekli mineral ve vitaminin yeteri kadar alınmamasına sebep olabilir.  Aşırı derecede organik bal yemeği sürekli hale getirirseniz. Açlık şekerinizde sorun yaşarsınız. Yani şifa kaynağı olan bu mucizevi gıda bile çok fazla tüketilirse faydasından çok zararını görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder